https://skalac-instalacije.hr/wp-content/uploads/2023/02/skalac-instalacije-zasto-koristiti-dizalice-topline-web-banner-01.jpg
https://skalac-instalacije.hr/wp-content/uploads/2023/02/skalac-instalacije-zasto-koristiti-dizalice-topline-web-banner-01.jpg

Dizalice topline / Toplinske pumpe

Zašto je sustav s dizalicom topline najekonomičniji, najučinkovitiji i ekološki prihvatljiviji načina za pokrivanje vaših potreba za grijanjem, toplom vodom i hlađenjem?
https://skalac-instalacije.hr/wp-content/uploads/2023/02/skalac-instalacije-dizalica-topline-zagreb.jpg

Ugradnja dizalice topline u vaš dom jedan je od najekonomičnijih, najučinkovitijih i ekološki prihvatljivih načina za pokrivanje vaših potreba za grijanjem, toplom vodom, a i hlađenjem.

Dizalice topline koriste energiju okoliša za proizvodnju grijanja i tople vode za vaš dom. To funkcionira tako što se toplinska energija (toplina) izvlači iz zraka, zemlje ili lokalnog izvora vode, koju zatim dizalica topline pretvara u proizvodnju toplinske energije neophodne za grijanje i toplu vodu za vaš dom.

Budući da glavni izvor proizvodnje topline dolazi iz samog okoliša, količina energije potrebna za stvaranje potrebnog grijanja za vaš dom znatno je smanjena u usporedbi s drugim metodama.

Dizalice topline također se mogu povezati s drugim uređajima koji koriste alternativne izvore energije, poput solarnih panela, kako bi se dodatno poboljšao proizvodnju toplinske energije za grijanje i tople vode na okoliš, a istovremeno smanjili troškove električne energije.

1. Niski troškovi
Ovisno o tipu dizalice topline i kvaliteti izrade sustava za centralno grijanje na objektu možemo dobiti visoku učinkovitost. Plaćanjem 1 kW električne energije dobivamo otprilike 4 kW toplinske energije za grijanje i toplu vodu.
2. Skladištenje goriva
Dizalica topline uklanja potrebu za isporukom i skladištenjem goriva kod kuće; česti je problem za domove koji se nalaze u područjima bez plina i oslanjaju se na alternativna goriva (nafte, drva)
3. Nema emisija
Dizalice topline rade koristeći električnu energiju i ne proizvode nikakve emisije, što ih čini mnogo ekološki prihvatljivijim od tradicionalnih sustava grijanja.
4. Učinkovito
Dizalice topline mogu raditi na visokim razinama učinkovitosti čak i pri niskim temperaturama. Samo 25% energije koju koristi dizalica topline osigurava električna energija, a preostalih 75% stvara okoliš kroz tlo, vodu ili zrak (ovisno o vrsti sustava dizalice topline).
5. Stabilno i održivo
Korištenje prirodnih izvora energije kao što su zrak, tlo i voda znači da je pristup neohodnim resursima za rad dizalice topline koje nam omogućuje grijanje i proizvodnju tople vode čini sustav vrlo stabilnim i održivim.
6. Izuzetno tiho
Dizalice topline su nevjerojatno tihe i stoga se mogu postaviti bilo gdje bez izazivanja buke.
7. Fleksibilno
Dizalice topline dobro funkcioniraju s podnim grijanjem i radijatorima s niskim površinskim temperaturama, a i u kombinaciji sa solarnim panelima.
8. Kontrola
Dizalice topline mogu se koristiti kao dio sustava s kontroliranom klimom u domu i lako se integriraju s nizom kontrola, uključujući dodatke za pametnu kuću.
9. Dugi vijek trajanja
Moderne dizalice topline imaju očekivani životni vijek koji je u prosjeku dvostruko duži od tipičnog kućnog bojlera, pri čemu se obično očekuje da će bojleri trajati oko 10-12 godina, a toplinske pumpe imaju prosječni životni vijek, uz redovno održavanja, od 20 do 25 godina.
10. Rijetko održavanje
Dizalice topline imaju robusnu konstrukciju i vrlo malo pokretnih dijelova što znači da zahtijevaju vrlo malo održavanja (preporučuju se godišnje provjere, ali nisu potrebne), posebno u usporedbi s godišnjim održavanjem koje je potrebno za tradicionalne bojlere.
11. Samo jedan sustav
Jedna od najatraktivnijih prednosti dizalica topline jest to što funkcioniraju kao izvor grijanja i hlađenja vašeg stambenog ili poslovnog prostora. Ovaj sustav 2 u 1 najbolje radi u blagim klimatskim uvjetima i može vas uštedjeti kupnje uređaja za grijanje i hlađenje kao što su bojleri, peći i klima uređaja.
12. Kvalitetan zrak
Jedna od zdravstvenih prednosti dizalica topline je ta što one zapravo mogu poboljšati kvalitetu zraka u vašem domu filtriranjem i odvlaživanjem okolnog prostora. Dobra kvaliteta zraka u prostoriji važna je u sprječavanju bolesti i drugih mogućih zdravstvenih komplikacija.

Projektiranje, nabava, montaža dizalice topline i instalacije

Projektiramo i izrađujemo sustave centralnog grijanja za vaš dom kako bi osigurali adekvatnu toplinu za ugodan boravak u prostoru.

Ključno je imati visokokvalitetne dijelove i opremu, ali jednako je važna i kvaliteta ugradnje.

Ako svaka komponenta nije instalirana u skladu s odgovarajućim specifikacijama, riskiramo imati sustav centralnog grijanja koji se kvari i radi neučinkovito, što rezultira naknadnim popravcima i većim računima za grijanje.

  • Kvalitetna usluga, materijali i proizvodi
  • Firma i majstori s višegodišnjim iskustvom
  • Garancija 24 mjeseci

Škalac instalacije - montaža - popravak - održavanje

Nabava i montaža dizalica toplina

https://skalac-instalacije.hr/wp-content/uploads/2023/02/gree-logo.png
https://skalac-instalacije.hr/wp-content/uploads/2023/02/samsung-logo.png
Škalac instalacije partner: Midea
Partner logo - Projektiranje - montaža - popravak, servis - Klima, plin, voda i grijanje
Partner logo - Projektiranje - montaža - popravak, servis - Klima, plin, voda i grijanje
https://skalac-instalacije.hr/wp-content/uploads/2023/02/fujitsu-logo.png
Partner logo - Projektiranje - montaža - popravak, servis - Klima, plin, voda i grijanje

Upit za dizalicu topline

Molimo popunite formular i javimo vam se povratno!

Vrsta izloacije (stiropor), Debljina izolacije (10,15cm…)

Kotao, Bojler…

Radijatorsko, podno, ventilokonvetorsko…

Cijevi: bakrene, PeX, čelične…

Drva, peleti, plin, struja…

Monofazna, trofazna…

Posvećeni smo zaštiti vaših osobnih podataka. Stoga se posebno trudimo biti transparentni u svakom trenutku. Vaši osobni podaci će biti korišteni isključivo u svrhu izrade ponude kontakta s vama te će se otkriti trećim stranama samo ako je to potrebno kako bi se riješio vaš upit. Sva dodatna pitanja o obradi vaših osobnih podataka mogu se naći u našim pravilima o privatnosti.

ŠKALAC-INSTALACIJE D.O.O. - 2022 © Sva prava pridržana