• +3851 337 6501
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Pon do Pet 8:00 - 16:00

Solarni sistemi

Solarnim sistemom možete koristiti sunčevu energiju kao neiscrpni izvor energije. Možete uštedjeti na dragocjenom gorivu i time sniziti vaše troškove grijanja. Sistemi Vam pružaju sve mogućnosti, bez obzira da li planirate novogradnju ili želite povećati vrijednost vaše instalacije grijanja, da li želite samo pripremati toplu vodu ili i provesti podršku sustavu grijanja.
Korištenje solarne energije smanjuje utrošak energije za toplu vodu u godišnjem prosjeku za do 60%, a za grijanje do 30%. Kod dobivanja solarne energije tekućina nosača se unutar solarnih kolektora zagrijava sunčevim zrakama. Tako dobivena toplina odvodi se u spremnik te se preko izmjenjivača topline prebacuje na vodu u spremniku.
Pogledajte sve sisteme solarnog grijanja koje Vam možemo ponuditi i ugraditi od naših partnera.

Sustav WTS-F2


Serija sustava WTS-F2  je vrlo dovro prilagođena za objekte sa velikom potebom za potrošnom vodom kao na pr hoteli, sportski objekti, stambeni objekti sa više stanova kao i za potporu grijanju stambenog prostora. Ugrađen sabirni vod omogućava, po cijeni povoljno, uz uštedu vremena, hidrauličko povezivanje do deset kolektora u jednom redu. Zbog promišljenog pribora instaliranje traje samo nekoliko sati. Kod nepovoljnih nagiba krovišta postavljaju se potpornji za poboljšanje kuta ulaza Sunčevog svjetla. Za ovo se koriste pojedinačno podesivi, čvrsti kutni profili od aluminija, otporni na vremenske utjecaje i koroziju.

Primjena sustava
Weishauptovi solarni kolektori su prikladni za dogradnju starijih kao i novijih sustava grijanja. Mogu se kombinirati sa različitim Weishauptovim sustavima spremnika: za solarnu potporu postrojenja grijanja prostora sa Weishaupt spremnicima energije (WES 660 ili WES 910) i za solarno zagrijavanje potrošne vode sa bivalentnim spremnicima WASol.

Izdržljiva konstrukcija
Solarno staklo je trajno elastično zalijepljeno na zavareni aluminijski okvir. Visoko selektivni premaz apsorbera čini iskoristivim i difuzno svjetlo Sunca.

Logasol SKN 4.0 i SKT 1.0


Logasol SKT 1.0

Kolektori visoke tehnologije energetske učinkovitosti i privlačnog dizajna, proizvedeni postupcima moderne tehnologije, kao što je npr. tehnologija Omega postupka ultrazvučnog zavarivanja. Maksimalni priliv solarne energije za čitavog dugog radnog vijeka trajanja solarnih kolektora može se postići samo s najmodernijom tehnologijom.

Visoka učinkovitost

Za optimalni prijenos topline kod pripreme tople vode i solarne podrške sustavu grijanja dokazao se je i vizualno privlačan solarni kolektor Logasol SKT 1.0, bruto površine 2,55 m2 . Zahvaljujući njegovom aluminijskom apsorberu postiže se optimalna energetska učinkovitost i manja težina ovog solarnog kolektor.Logasol SKN 4.0


Nenadmašan je ne samo modernom tehnologijom, energetski učinkovitim pridobivanjem toplinske energije i robusnim i dugotrajnim kućištem, nego i svojim bezvremenskim i decentnim dizajnom.

Solarna priprema tople vode i za zahtjevnu potrošnju
Apsorber oblika harfe i manji gubici tlaka, pločaste kolektore čine posebno raznovrsnim u primjeni. Oni omogućavaju različite načine montaže na kosim i ravnim krovovima ili na pročelju zgrade. Na taj se način sasvim jednostavno i manje površine krova mogu iskoristiti za iskorištenje toplinske energije sunčevih zraka.


Zahtjevi sustava
Svaki kolektor radi na iskoristljivosti energije sunca i pretvara toplinsku energiju koju apsorbira u toplu vodu. Topla voda se skuplja u spremnike tople vode koji se razlikuju po načinu primjene u kučanstvu.

>Spremnici tople vode modela Logalux SM , SMS i SL su spremnici za potrošnu toplu vodu.

>Kombinirani spremnici tople vode modela Logalux PL su spremnici kombiniranja potrošne tople vode i grijanja.Buderus solarni paketi
Bez obzira sadrže li solarni paketi pločaste kolektore Logasol SKN 4.0 ili SKT 1.0, omogućit će vam postizanje optimalnog toplinskog učinka i energetske učinkovitosti. Dodatna je prednost ovih paketa, da su spremnici tople vode i kombinirani spremnici za solarnu pripremu tople vode i podršku sustavu grijanja, besprijekorno prilagođeni broju kolektora. Daljnja prednost su predmontirane solarne stanice, koje vašim uređajima u svakom trenutku upravljaju prema potrebama. Najveće prednosti naših solarnih paketa prihvatljive su cijene u odnosu na kupnju pojedinačnih komponenata i sigurnost da su sve komponente međusobno usklađene i da ispravno funkcioniraju.

VITOSOL 141-FM


Solarni paket Vitosol 141-FM posebno je prikladan za učinkovitu pripremu tople vode kod modernizacije i novogradnje. Po veličini, snazi i cijeni koncipiran je za primjenu u obiteljskim kućama. Solarni paket nudi ekološko, učinkovito i ekonomično rješenje za zagrijavanje pitke vode s besplatnom sunčevom energijom.  

Paket se sastoji od dva pločasta kolektora Vitosol 100-FM (tip SVKF/SVKG), jednog bivalentnog spremnik od 250 litara Vitocell 100-B i svih potrebnih komponenti za funkcioniranje solarnog sistema. Idealan je kao nadopuna kod izmjene kotla ili novih sustava gdje je korištenje besplatne sunčeve energije često već standard.

ThermProtect
Inteligentni apsorberski premaz štiti kolektore od pregrijavanja. U situacijama kada nema dovoljno potrošnje energije od strane potrošača, temperatura u kolektoru počinje rasti - tehnika ThermProtect za to nudi patentirano rješenje.
Viessmann je patentirao tehniku ThermProtect - kod postizanja određene temperature solarni kolektori se počinju mijenjati. Iznad cca. 75 °C dolazi do promjene kristalne strukture apsorberskog sloja, povisuje se odavanje topline u okolinu i snižava se snaga kolektora što štiti solarne kolektore od pregrijavanja. Na taj način maksimalna temperatura u kolektoru je značajno snižena i nastanak pare u solarnom krugu je spriječen.

Snižavanjem temperature kolektora kristalna struktura se vraća u početni stanje. Više od 95 posto dozračene sunčeve energije se apsorbira i pretvara u toplinu, samo preostalih pet posto se reflektira. Promjena kristalne strukture je neograničeno reverzibilna i funkcija je uvijek dostupna.

ThermProtect kod kolektora Vitosol 200-FM i Vitosol 100-FM daje veći solarni prinos u usporedbi s konvencionalnim solarnim kolektorima jer nikada ne ulaze u stagnaciju i uvijek mogu dostaviti toplinu. 

Prednosti
> Niski energetski troškovi zahvaljujući solarnoj pripremi tople vode
> Solarna regulacija integrirana u Solar-Divicon i predmontirana na spremnik tople vode
> Spremnik od čelika zaštićen od korozije s Ceraprotect emajliranjem
> Optimalno međusobno usklađene komponente
> ThermProtect zaštita kolektora od pregrijavanja
> Mala potrošnja struje pomoću visokoučinkovite crpke

VITOSOL 200-T SP2A


Vakumski cijevni kolektor Vitosol 200-T SP2A dobro izgleda na fasadama, balkonima, kosim krovovima, ali i u velikim sustavima. Zahvaljujući svom elegantnom izgledu je privlačan arhitektonski element. Prikladan je za male i velike sustave.
Nudi visoki učin zbog vakumske izolacije u cijevima i visokoučinkovite toplinske izolacije od pjene melaminske smole u kućištu kolektora.

Sistem DUOTEC za maksimalni prijenos topline
Kondenzatori su radi maksimalnog prijenosa topline potpuno obavijeni patentiranim izmjenjivačem topline s dvostrukim cijevima Duotec proizvedenim od nehrđajućeg čelika.
Vitosol 200-T SP2A može se montirati neovisno opoložaju i posebno fleksibilno. Za brzu instalaciju stručnjak treba samo dvije montažne vodilice po modulu.

Heatpipe
Kod principa rada "heatpipe" solarni medij ne struji izravno kroz cijevi. Umjesto toga medij nosača isparava u "heatpipeu" ispod apsorbera te toplinu predaje preko izmjenjivača topline s dvije cijevi Duotec solarnom mediju.

Prednosti
> Elegantan i privlačan dizajn
> Konstantno visok učin bez rizika od onečišćenja
> Vakumski cijevni kolektor prema načelu "heatpipe" za veliku sigurnost rada
> Potrebuje manje površine od pločastog kolektora
> Posebno fleksibilna montaža neovisno o položaju

Termosifonski solarni sustav TSS


Termosifonski solarni sustav kao što je TSS, opskrbljuje vaše kućanstvo toplom vodom koja se korištenjem solarne energije zagrijava na željenu temperaturu. Za djelovanje ovog sustava nije potrebna crpka i elektroničko upravljanje. Na taj način možete solarnu energiju koristiti za vaše kućanstvo uz minimalne tehničke izdatke i uz posebno prihvatljivu cijenu.

Brza upotreba
Termosifonski solarni sustav TSS ne samo da je prihvatljive cijene pri nabavi, nego se može i jednostavno instalirati, čime se postižu znatne uštede na vremenu rada instalatera.
Aluminijsko nosivo postolje male je težine, kao i sam solarni kolektor. Time je znatno pojednostavljen i olakšan transport na krov, i smanjeno opterećenje krovne konstrukcije.

Prednosti
> Ekološki prihvatljiva priprema potrošne tople vode korištenjem solarne energije
> Cjenovno prihvatljiv solarni sustav za koji nije potrebna crpka i elektronički upravljački uređaj.
> Emajlirani čelični spremnik s dvije stijenke i s magnezijevom anodom kao zaštitom od korozije
> Spremnici su dostupni u veličinama 150, 200 ili 300 litara
> Energetski učinkovit solarni kolektor sa stabilnom aluminijskom laganom montažnom konstrukcijom
> Jednostavna i brza montaža bez specijalnih alata
> Transportni uglovi na kolektorima za njihov siguran transport na krov
> Rješenje za instaliranje na ravne krovove

Vakumski solarni kolektor SOLAR 8000 TV


Solarni kolektorolar 8000 TV cijele godine radi s posebno visokom energetskom učinkovitošću, predstavlja idealno rješenje za opskrbu potrošnom toplom vodom i kao dodatni izvor toplinske energije za vaš sustav grijanja doma. Istodobno, ovi solarni kolektori privlačnim dizajnom uljepšavaju krov vašeg doma.

Izvedba
Solarni kolektor Solar 8000 TV sastoji se od šest cijevi ukupne površine aperture od gotovo 1 m2. Kompaktnih je dimezija pa omogućava optimalno iskorištenje postojećih površina krova.
Dostupni su u dvije varijante, sa i bez CPC zrcala.

Učinkovitost
Vakuumirane cijevi dvostruke stijenke solarnog kolektora, robusne su izvedbe i pouzdano podnose vremenske nepogode kao što su npr. oluje s tučom.U prostoru između staklenih stijenki cijevi je vakuum, čime je postignuta energetski učinkovita toplinska izolacija cijevi i smanjenje toplinskih gubitaka na minimum.

Prednosti
> Visoke radne karakteristike i priliv solarne toplinske energije zajamčeni su vakuumiranim staklenim cijevima dvostruke stjenke, s izuzetno selektivnom prevlakom i CPC zrcalima.
> Visoka energetska učinkovitost tijekom cijele godine.
> Prikladni su za montažu na ravni ili kosi krov, kao i na pročelje zgrade.
> Varijanta solarnog kolektora bez CPC zrcala, za montažu na ravni krov, bez nagiba.
> Kompaktne dimenzije kojima se postiže ušteda na prostoru potrebnom za montažu.
> Inteligentno rješenje spajanja i mala težina, za lakše instaliranje uz uštedu vremena.
> Otporni i dugotrajni

Država i lokalna zajednica često daju subvencije za nabavu solarne opreme.
Za sve informacije slobodno nas kontaktirajte kao bi Vas informirali.

© {2018} Škalac instalacije d.o.o. Sva prava pridržana. Adresa: Bistrec 45, Lug Samoborski, 10432 Bregana OIB: 08928113307