• +3851 337 6501
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Pon do Pet 8:00 - 16:00

Grijači kotlovi

Sustav grijanjem kotlovima je sustav centralnog grijanja koji sadrži veliku posudu za zagrijavanje vode pomoću raznih goriva i električne energije. Kotlovi energiju energenata pretvaraju u toplinsku energiju te Vam osiguravaju toplu vodu i topli dom cijele kuće.

Kotlovi se razlikuju u izvedbi po energentima a to su:

>Kruta goriva ( drva, ugljen, peleti)
>Električna energija (grijači)
>Tekuća goriva (Ulje i nafta)
>prirodni energenti  (Plin)

Nudimo nabavu i ugradnju kotlova pogledajte što nudimo od kotlva naših partnera te nas kontaktirajte za informacije.

Plinski kondenzacijski kotao Thermo Condens WTC-GB 18,5 - 290 kW


Plinski kondenzacijski sustavi iskorištavaju skoro cijelu ogrjevnu vrijednost goriva i učinkovito istu pretvaraju u  toplinu. Energija, koja se kod starijih sustava grijanja gubila kroz dimne plinove sada kondenzacijski uređaji iskorištavaju i time podižu normni stupanj korisnosti, u usporedbi sa nisko temperaturnim sustavima, od ispod 100 na oko 110 posto.

Veliki rasponi snage
Snagama od 18,5 do 290 kW je WTC-GB idealan za opskrbu toplinom većih građevina i postrojenja. U kombinaciji do četiri kotla može kao kaskada biti uključeno do 1160 kW. Manje zahtjeve po snazi pokriva Weishaupt kondenzacijski sustav WTC-GW.

Jednostavnost rukovanja i upravljanja 
Kotao se može opremiti daljinskom upravljačkom stanicom WCM-FS. Ona raspolaže sa jednostavno vođenim izbornikom u četiri reda na osvjetljenom zaslonu (displeju).  Daljinsko upravljanje i održavanje (npr. preko interneta) je moguće sa dodatnim Weishauptovim  komunikacijskim modulom WCM-COM .

Uzorna sigurnost
Sustav elektronskog nadzora provjerava preko pipala u dimnim plinovima, pipalima u polazu i povratu kao i preko prekidača za manjak vode, toplinsko stanje u WTC-GB-u. Elektromagnetske smetnje i utjecaji su smanjeni fizičkim odvajanjem vodova 220 V od niskonaponskih vodova.

Uljni kondenzacijski kotao Thermo Condens WTC-OB 12 - 45 kW


Tehnika uljnih kondenzacijskih kotlova omogućava posebno štedljivu i ekološki prihvatljivu upotrebu loživog ulja kao goriva. Weishaupt kondenzacijski sustavi pretvaraju gorivo na učinkovit način u toplinu. U usporedbi sa nisko temperaturnim sustavima sa normnim stupnjem iskoristivosti od  oko 95% podižu normni stupanj korisnosti kod sustava kondenzacije na ulje od Weishaupta na 105 %.

Razne mogućnosti primjene 
Kondenzacijski kotlovi tipnog reda WTC-OB su opremljeni dvostupanjskim purflam® - plamenikom plavog plamena. Postoji pet stupnjeva snage u rasponu od 12 do 45 kW. Široki izbor dodatne opreme omogućava prilagodbu na već postojeće sustave hidraulike. Kondenzacijski kotlovi nisu namijenjeni samo za instaliranje u novogradnjama nego i za modernizaciju starijih postrojenja.

Ekološki prihvatljiva goriva 
Weishaupt Thermo Condens uljni kondenzacijski kotao ima odobrenje za rad sa gorivima: nisko sumporno EL loživo ulje prema DIN 51603-1 ili loživim uljem  EL A Bio 10 prema DIN 51603-6 ili gorivom po jednako vrijednim nacionalnim normama i sadržajem sumpora najviše  50 mg/kg. Dodatak aditiva koji tvore pepeo nije dozvoljen. Na osnovi smanjenih udjela sumpora štiti se okoliš i površine grijanja ostaju dugo čiste.

Jednostavnost rukovanja: rukovanje i podešavanje Weishaupt Thermo Condens-a se obavlja  vrlo jednostavno preko mobilne upravljačke  jedinice – na uređaju ili iz dnevne sobe. Daljinsko upravljanje i održavanje (na pr. preko Interneta) je moguće u opciji sa Weishaupt komunikacijskim modulom WCM-COM.

Kotao na kruta goriva Logano S111-2


Logano S111-2 je čelični troprolazni kotao namijenjen za loženje ugljenom i drvetom. Zbog svoje troprolazne konstrukcije i veće površine prijenosa topline, izuzetno je štedljiv i ekonomičan. 

Veličine učinka: 16, 20, 24, 27, 32 i 45 kW

Prednosti
> Troprolazni trajno žareći kotao na kruta goriva
> Široki asortiman kotlova i nazivnih toplinskih učinaka (16-45 kW)
> Jednostavno rukovanje i održavanje
> Dobar stupanj djelovanja (do 82%)

Uljni kotao Logano G125


Grijanje na ulje sa spremnikom tople vode za kuće za jednu ili više obitelji.
Oba se sustava mogu koristiti jednako za pogon grijanja na ulje u kući za jednu kao i za više obitelji. Kotlovima pripadaju naravno i odgovarajući spremnici tople vode, koji Vaše grijanje na ulje čine posebno efikasnim. 

Uz Logano G125 grijanje je povoljno i ugodno. Kotao s niskotemperaturnom tehnikom sagorjeva ulje efikasno i gotovo bez čađe. Kotao je prikladan za obiteljske kuće za jednu i dvije obitelji i zahvaljujući Buderus sustavnoj tehnici proširiv je prema Vašim željama, npr. za solarnu instalaciju ili spremnik tople vode. 

Veličine učinka: 17, 21, 28 i 34 kW

Prednosti
> Pogon s malo buke i štetnih tvari
> Efikasno iskorištenje energije - stupanj iskorištenja do 96%
> Optimalna sigurnost investicije zbog dugog životnog vijeka
> Visok komfor grijanja i jednostavno rukovanje regulacijskim sustavima Logamatic EMS
> Prikladan za korištenje uobičajenog i loživog ulja s malo sumpora
> Moderan, funkcijski dizajn

Uljni konddenzacijski kotao Vitorondens 200-T


Kondenzacijski kotao na ulje po atraktivnoj cijeni. Učin iznosi 20,2 do 53,7 kW (tip BR2A) i 67,6 do 197,3 kW (tip J2RA). Uvjerljiv je zbog svojih kompaktnih dimenzija i dugovječne Eutectoplex grijaće površine. Njegova jaka strana je u modernizaciji višeobiteljskih kuća i poslovnih objekata.

Uljni kondenzacijski kotlovi Vitorondens temelje se na lijevanom kotlu Vitorond 100, koji se već tijekom dugog niza godina dokazao svojom kvalitetom. Zbog kombinacije grijaće površine s izmjenjivačem topline koji je spojen iza, izgaranje i kondenzacija se odvijaju odvojeno jedno od drugog. Prednost tog postupka je da ostaci izgaranja ostaju u ložištu, a izmjenjivač topline dimne plinove može kondenzirati bez nastanka taloga.

Iz Viessmann programa dodatnog pribora Vitocell mogu se dobiti spremnici tople vode s različitim kapacitetima koji se mogu dodatno priključiti na sustav.

Prednosti
> Cjenovno atraktivan uljni kondenzacijski kotao za modernizaciju
> Do 97 posto korištenog energenta se pretvara u toplinu
> Velika sigurnost rada i dugi vijek trajanja zahvaljujući provjerenim elementima
> Inox-Radial izmjenjivač topline od nehrđajućeg čelika s funkcijom samočišćenja
> Jednostavno upravljanje Vitotronic regulacije s jasnim prikazom teksta i grafike
> Razred energetske učinkovitosti: A

Plinski kondenzacijski kotao VITOCROSSAL 200


Vitocrossal 200 uvjerava visokokvalitetnom kondenzacijskom tehnikom po povoljnoj cijeni. U području učinka od 87 do 311 kW je idealni kotao za višeobiteljske kuće, svejedno radi li se o novogradnji ili modernizaciji.
Sastoji se od provjerenih komponenata Viessmann kondenzacijske tehnike. Ovaj model raspolaže s Inox-Crossal površinom izmjenjivača topline s ižaravajućim MatriX plamenikom.
Vitocrossal 200 može raditi ovisno, ali i neovisno o zraku u prostoru.
U kaskadnom režimu rada postiže se učinak do najviše 622 kW. Za te sustave s dva kotla Viessmann isporučuje i kompletan pribor.

Napredne regulacije
Za ekonomičan i siguran rad grijanja brine se digitalni sustav regulacije Vitotronic.
Posebno učinkovita je regulacija Vitotronic 300-K za instalacije s više kotlova sa do četiri kotla u kaskadi i s kliznom sniženom temperaturom vode u kotlu.
Moguća je integracija u sustave upravljanja zgradama, a za daljinski nadzor putem interneta postoji sustav TeleControl s Vitocomom i Vitodatom.

Prednosti
> Plinski kondenzacijski kotao, 87 do 311 kW (kao kaskada do 622 kW)
> Efekt samočišćenja zahvaljujući glatkim površinama od nehrđajućeg čelika
> Po izboru, pogon ovisno ili neovisno o zraku u prostoru
> Svi se hidraulički priključci mogu montirati odozgo
> Jednostavna regulacija i za sustave s više kotlova

Kotao na drva VITOLIGNO 100-S


Kotao na kruta goriva po principu pirolize Vitoligno 100-S je idealan kao dodatni kotao uz postojeće grijanje na loživo ulje ili plin.
Podjednako je prikladan za novogradnju i modernizaciju obiteljskih kuća. Usto je veoma povoljne cijene. Njegov nazivni toplinski učinak dostiže od 25 do 80 kW kako bi ugrijao vaš dom.
U kombinaciji s grijanjem na plin ili loživo ulje Vitoligno 100-S preuzima osnovnu opskrbu toplinom i toplom vodom. A konvencionalni kotao za grijanje uključuje se tek pri izrazito niskim temperaturama.

Velika komora zapremnine drva
Kotao ima veliku komoru za punjenje drvima u koju stanu cjepanice duljine do 50 centimetara.
S velikom zapreminom komore za drva pri punom opterećenju mogući su intervali nadopunjavanja od četiri sata.

Prednosti
> Kotao posebno povoljne cijene
> Čini vas neovisno o plinu i loživom ulju
> Velika komora za punjenje cjepanicama duljine do 50 cm
> Dugi intervali nadopunjavanja
> Bivalentan rad za pripremu tople vode

Kotao na pelete Vitoligno 300-H


Kotao na biomasu Vitoligno 300-H je komforna centrala za opskrbu toplinom na pelete ili sječku. S učinom od 50, 60, 80, 99 i 101 kW namijenjen je za novogradnju i modernizaciju obiteljskih kuća te kuća za dvije ili više obitelji.
Brojne automatske funkcije poput npr. automatskog paljenja i automatskog čišćenja pepela s pomične rešetke i izmjenjivača topline čine ga posebno komfornim za rukovanje.

Kotao budućnosti 
Ispunjava stroge ekološke propise za grijanja na biomasu, pa i one buduće jer je dugim vremenom izgaranja zajamčeno potpuno sagorijevanje uz najmanje emisije.

Prilagodljiv namjeni
Osim toga, ovaj je kotao jako štedljiv te svoj učin točno prilagođava dotičnoj potrebi za toplinom. Koncipiran je za fleksibilnu primjenu u srednjem području učina. Po izboru se mogu koristiti peleti ili sječka.

Prednosti
> Poluautomatski kotao za biomasu
> Veliki komfor zahvaljujući automatskom paljenju
> Dovod energenta moguć s desne ili lijeve strane
> Do 95 posto energenta se pretvara u toplinu
> Automatsko pražnjenje pepela u pomičnu kutiju za pepeo

Kondenzacijski uljni kotao ROTEX A1 - BO


> Podni kondenzacijski uljni kotao sa spektrom jačine od 12 do 34 kW
> Uljni plamenik, integrirano regulirana visokoučinkovita pumpa, LAS veza i tretiranje kondenzata, te senzor temperature okoline
> Patentirana i višestruko nagrađivana TWINTEC tehnologija
> Integrirani pouzdani elektronički upravljač

Kondenzacijski plinski kotlovi GCU


> Plinski kondenzacijski bojler koji štedi prostor s integriranom pohranom za grijanje / solarnu energiju
> Automatski prilagodljiva tehnologija zapaljenja Auto Adaptive Lambda Gx za sve vrste plina
> Univerzalna uporaba zahvaljujući inteligentnom upravljanju pohranjenim i izlazne snage 0,528 kW
> Visoka razina topline i DHW udobnost s integriranom termalnom pohranom ECH2O:  tehnologija higijene pitke vode
> Jednostavna integracija termalnog solarnog i drugih dodatnih generatora topline

Kondenzacijski uljni kotao Olio Condens 2500 F


Ovaj moderan uljni kondenzacijski kotao nudi vam energetski učinkovitu kondenzacijsku tehnologiju i pouzdanu kvalitetu marke Bosch, uz vrlo privlačnu i prihvatljivu cijenu.Kombinira visoku energetsku učinkovitost i izuzetno povoljan omjer dobivene vrijednosti i uloženog novca. Dostupan je u dvije verzije, s toplinskim učinkom od 20 kW ili 30 kW. Olio Condens 2500 F je ekonomično rješenje koje vam jamči malu potrošnju loživog ulja.


Visoka energetska učinkovitost
Zahvaljujući visokoj energetskoj učinkovitosti kondenzacijske tehnologije Bosch kotlova, ovaj će vam kotao pružiti energetsku učinkovitost grijanja prostorija od 91% tijekom sezone grijanja, te mu je dodijeljen razred energetske učinkovitosti A prema direktivi ErP.

Instaliranje i održavanje

Kotao Olio Condens 2500 F instalateru u znatnoj mjeri olakšava posao instaliranja, od samog njegovog početka. S obzirom da kotao ima tvornički sve instalirano i podešeno, instaliranje je brzo gotovo. Ista stvar je s održavanjem kotla. Sve važne komponente kotla dostupne su s prednje strane. Glavne i sekundarne pregradne ploče za usmjeravanje dimnih plinova, mogu se lako izvaditi iz kotla za zasebno čišćenje. Time se štedi na vremenu potrebnom za održavanje i istodobno se olakšavaju radovi održavanja i servisiranja kotla.

Jednostavno integriranje u postojeće sustave

Inteligentan smještaj priključaka omogućava jednostavnu integraciju kotla u postojeći sustav. Opskrbne cijevi za loživo ulje mogu se priključiti s lijeve ili desne strane kotla, tako da su u najvećem broju slučajeva nepotrebne njihove preinake. Svojim malim gubitkom tlaka, kotao je također idealno prikladan za starije instalacije grijanja s velikim volumnim protocima, što neće nužno zahtijevati zamjenu crpki.

kotao na pelete PELLET BREN 5000


S Bosch peletnim kotlom Pellet Bren 5000 postiže se visoki stupanj djelovanja zahvaljujući optimiziranom procesu i troprolaznom izvedbom komore izgaranja, koja optimalno iskorištava raspoloživu toplinsku energiju goriva. Time se znatno smanjuje potrošnja peleta i snižavaju se troškovi goriva.

Plamenik
Plamenik za pelete Evitel odlikuje se preciznom regulacijom procesa izgaranja i visokom sigurnošću. Zahvaljujući velikom spremniku za gorivo i funkciji samočišćenja plamenika, broj punjenja spremnika peletima smanjuje se na dva puta tjedno.Na ovaj način Bosch peletni kotao jamči najbolje iskorištenje raspoložive toplinske energije goriva i visoki stupanj djelovanja kompletnog sustava.

Prednosti

> Visoki stupanj djelovanja kotla Bosch Solid 2000B, zahvaljujući njegovoj troprolaznoj konstrukcijskoj izvedbi
> Udobno grijanje zahvaljujući plameniku za pelete Evitel
> Sigurnost grijanja zajamčena je ugrađenim sustavom za zaštitu od povratnog plamena
> Precizna regulacija procesa izgaranja u plameniku, s ugrađenim drugim pužnim vijkom
> Mogućnost priključka regulatora temperature prostorije i dodatnog spremnika.
> Produljen vremenski period između održavanja, zahvaljujući funkciji samočišćenja pomoću struje zraka i drugom mehanizmu pužnog vijka

Opseg isporuke sustava kotla i plamenika za loženje peletima

> Kotao na kruta goriva Bosch Solid 2000B
> Više vrsta snage kotla od 27 do 32 kW
> Plamenik za pelete Evitel (opremljen digitalnom upravljačkom jedinicom, te već spojenim temperaturnim osjetnikom kotla i sigurnosnim temperaturnim graničnim osjetnikom) i čelični mehanizam pužnog vijka za opskrbu plamenika peletima
> Instalacijski set za pelet, sadržaj seta: vrata za montažu pelet plamenika, šamotni blokovi, čepovi za bočne otvore na kotlu, čahura za smještaj temperaturnih osjetnika i spremnik za pelete 195 lit.

Kotao na kruta goriva SOLID 2000 B


Solid 2000 B ovisno od stupnjeva učinka može se ložiti na ugljen ili drva. Kompaktna serija kotlova jednostavno se instalira i ima dugi vijek trajanja.

> Troprolazni trajno žareći kotao na kruta goriva
> Ovisno od stupnjeva učinka može se ložiti na ugljen ili drva
> Široki asortiman, sedam stupnjeva toplinskog učinka(12 - 45 kW)
> Kompaktna serija kotlova jednostavno se instalira i ima dugi vijek trajanja
> Odlikuje se jednostavnim posluživanjem i privlačnim omjerom cijene i učinka
> Može se koristiti kao samostalni generator topline ili se može integrirati u postojeći sustav
> Klasa 3 prema EN 303-5, za mrki ugljen
> U opsegu isporuke: termomanometar, slavina za punjenje i pražnjenje 1/2” i regulator propuha 3/4”

Električni kotao TRONIC HEAT 3500


Jednostavne stvari čine život lagodnim. Imajući na umu ovo geslo, Bosch je za vaš dom razvio Tronic Heat 3500 električni kotao za centralno grijanje. On udobno grije vaš stambeni prostor i opcijski priprema toplu vodu za vaše potrebe. Jednostavno se instalira i s njim upravlja. Još jedna prednost u njegovu korist – elegantnog je dizajna. Sedam veličina toplinskog učinka od 4 do 24 kW.

Udobno rješenje uštede energije:
Bosch Adaptive Control
Adaptive Control (prilagodljiva regulacija) koju je razvio Bosch nudi iste prednosti kao i ekvitermalni regulacijski sustav – s jednim izuzetkom – nije potreban senzor vanjske temperature.
Ova je funkcija kao standardna integrirana u zagrijače vode kotlova Tronic 3500.
▶ Izuzetno jednostavno za primjenu
▶ Omogućava uštedu energije
▶ Regulira toplinski učinak kotla,regulacijom preko termostata grijane prostorije (dostupan kao opcijski pribor)

Tehnologija koja vam olakšava svakodnevni život
Kotlovi Tronic Heat 3500 lagani su i relativno kompaktni,čime se znatno olakšava njihovo instaliranje. Ono je toliko jednostavno da ga vi ili profesionalni instalater možete objesiti na zid i sami ga priključiti na mrežnu utičnicu.

Uživajte u prednostima
Izborom Tronic Heat 3500 odabrali ste konstrukciju kotla izrađenog o najkvalitetnijih materijala, besprijekorne završne obrade i privlačnog modernog dizajna. Ukratko: odabrali ste Bosch kvalitetan električni kotao koji se odlikuje brojnim detaljima. Npr. ovaj električnih kotao tih
je gotovo kao šapat i jedva se čuje dok radi. Ugrađena elektronika jamči podjednaku raspodjelu toplinske energije do svih radijatora, a time se postiže njegov posebno dugi radni vijek trajanja.

Kotao na drva VIADRUS U 32


Viadrus U32 je ekološki prihvatljiv lijevano željezni kotao za centralno grijanje. Ovaj kotao ima mogućnost loženja na drva, ugljen i koks.
Toplinski učinak kotla 19 - 20 kW

> Zadovoljava stroge uvjete klase 3 standarda EN 303-5 na emisije dimovodnih plinova
> Visoka iskoristivost izgaranja drva i ugljena do 89 % i ekološko prihvatljiv rad
> Niske temperature dimnih plinova (130~160 °C) te niski zahtjevi za dimnjak (oko 20Pa)
> Dugovječni rad lijevano željeznog izmjenjivača topline
> Vodom hlađene fiksne pregrade
> Jednostavno upravljanje i održavanje
prirubnice sa navojem za jednostavnu montažu
mogućnost korištenja prirodne cirkulacije
neovisan o električnoj struji (bez cirkulacijske pumpe, prisilnog ispušnog ventila)

Kotao na pelete WOODPELL


Woodpell kotao je dizajniran za ekološki prihvatljiv i ekonomičan rad sa minimalnim zahtjevima za održavanjem pri loženju drvenim peletima. Upravljačka ploča osigurava automatski rad sa modulirajućom izlaznom snagom kotla uz automatsko paljenje. Ručno upravljanje je takoðer moguće, pogotovo pri puštanju kotla u rad ili u slučaju nestanka električne energije. Učinak snage kotla 6 - 35 kW

Prednosti
>klasa 3 prema EN 303-5
> Dugovječni rad lijevano željeznog tijela kotla
> Mogućnost spajanja na sve spremnike peleta
> Automatsko paljenje
> Visoka iskoristivost
> Univerzalni transporter peleta dolazi sa kotlom
> Jednostavno upravljanje i odražavanje
> Jednostavno čišćenje
> Neautomatski naèin rada za slučaj nužde
© {2018} Škalac instalacije d.o.o. Sva prava pridržana. Adresa: Bistrec 45, Lug Samoborski, 10432 Bregana OIB: 08928113307