• +3851 337 6501
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Pon do Pet 8:00 - 16:00

Dizalica topline

Sustav nove tehnologije ekonomičnog grijanja ali može i hladiti.
Bazira se na vanjskoj i unutarnjoj jedinici koji paralelno rade te pomoću električne energije i vanjskog zraka proizvode Toplinsku energiju. proizvedena toplinska energija se moze iskoristiti u svrhe grijanja kuće ili stana i za potrošnu toplu vodu.
Mogučnosti grijanja prostorije pomoću dizalica topline mogu biti izvedeni sa radijatorima, podnim, zidnim grijanjem i ventilokonvektorim. Kada uskladite sve ove uređaje nemorate se bojati da ćete se ikada osjećati neugodno zbog temperature u vlastitoj kući.
Sustav koristi 80% vanjske energije zraka te samo 20% električne ali ako imate želju uštediti još više energije uređaji su projektirani tako da imaju mogučnost spajanje solarnih ploča koje vam daju još veću korisnost vanjske besplatne energije a manju potrošnju električne energije.
Nudimo više sustava dizalica topline po proizvođačima, svaki ima svoje posebnosti. Na doljnjim karticama mozete vidjeti što Vam možemo ponuditi od naših partnera. 

Weishaupt split (WWP LS)


Sigurna opskrba toplinom:
 Weishaupt split dizalice topline zrak/voda griju pouzdano i do minus 25 °C vanjske temperature.

Prilagodljive mogućnosti postavljanja: vanjski se uređaj može postaviti u vrt ili izravno na zid kuće. Nutarnji uređaj – ne veći od plinskog bojlera - može u svakoj kući naći mjesto. Instaliranje je jednostavno i brzo. Nije potreban sustav odvoda plinova niti dimnjak.

Ugodno tih rad: Kao i sve Weishaupt dizalice topline, također i split dizalice topline rade iznimno tiho – izvana i iznutra. Putem "noćnog režima rada" u određeno je vrijeme moguće prigušiti broj okretaja učinkovitog ventilatora.

Cjenovno povoljne i ekonomične: milijun puta potvrđena split tehnika radi pouzdano i učinkovito. Sav pribor – od zidnog nosača do sobnog termostata – kod Weishaupta dolazi iz jedne ruke. Serijski instalirana cirkulacijska crpka odgovara zahtjevima energetske učinkovitosti klase A.

Funkcija hlađenja serijski: Weishaupt split dizalica topline može kod visokih vanjskih temperatura, na jednostavan način biti aktivirana za hlađenje kuće.

Za novogradnje i modernizaciju: split dizalice topline se nude i za hibridna rješenja. Kod toga može na pr. postojeći kotao za grijanje ostati za pokrivanje vršnih zahtjeva, u djelomičnom zahtjevu rade isključivo štedljive dizalice topline.

Sve je regulirano: Razumljivo i brzo rukovanje je preko zaslona u boji povezano s pouzdanim „okreni i pritisni“ upravljanjem regulatorom dizalice topline ili je osigurano putem aplikacije za iOS ili Android na pametnom telefonu ili tabletnom računalu.

Logatherm WPL 7 - 25 kW


>Reverzibilne dizalice topline konstruirane su i predviđene za grijanje, hlađenje i pripremu potrošne tople vode

>Niska potrošnja energije, zahvaljujući čemu je postignut COP > 4,1 i EER > 3,8

>Automatska regulacija, kojom se prilagođava učestalost rada i otklanjaju se vrlo kratki radni ciklusi, kako bi se postigao bolji balans između traženog i dovedenog toplinskog učinka.

>Dizalice topline zrak/voda tako su konstruirane i izvedene da se mogu prilagoditi svakom tipu instalacije, budući da nema potrebe za izvođenjem neke specijalne instalacije, samo se treba uzeti u obzir veličina i težina dizalice topline.

>Kompatibilne s ostalim sustavima koji već postoje u stambenom objektu, odlikuju se lakoćom instaliranja i održavanja.

>Može se integrirati i upravljati sa do 6 dodatnih sustava, zahvaljujući regulaciji i sustavu upravljanja naših dizalica topline.

Vitocal


Split izvedba za fleksibilnu montažu na malom prostoru

Svojim kompaktnim dimenzijama unutarnja jedinica se može ugraditi u svaki podrum ili prostor u kući. Tvornički je jedinica već opremljena sa svim potrebnim komponentama. Vanjska jedinica se može postaviti na vanjski zid kuće ili također slobodno u vanjskom prostoru.

Funkcionalna opremljenost za različite zahtjeve

Dolazi u nekoliko izvedbi za različite zahtjeve. Prva opcija je dizalica topline samo s funkcijom grijanja za grijanje prostora i zagrijavanje tople vode. Druga izvedba dolazi s funkcijom hlađenja „active cooling“ za ugodno temperiranje prostora u ljetnim mjesecima i s ugrađenim protočnim grijačem ogrjevne vode.

Tehnika koja štedi struju – za rad sa strujom iz vlastite proizvodnje

Električne komponente osobitu su štedljive u radu. Visokoučinkovita cirkulacijska crpka za sekundarni krug dolazi serijski. U pogonu djelomičnog opterećenja kompresor se točno prilagođava trenutnim potrebama za toplinom i održava željenu temperaturu za grijanje odn. hlađenje kao i toplu vodu. U kombinaciji s fotonaponskom instalacijom može se koristiti vlastita proizvedena struja za pogon dizalice topline.

Komforno upravljanje putem interneta

S opcionalno dobavljivim WLAN-modulom Vitoconnect split dizalicom topline zrak/voda može se upravljati preko interneta. Posredstvom besplatne aplikacije Vitotrol App mnoge funkcije kao podešavanje temperature ili party pogon mogu se jednostavno podešavati preko pametnog telefona.

Idealno za bivalentni pogon

Kod modernizacije split dizalica topline je idealno rješenje za učinkoviti bivalentni pogon. U tom slučaju postoječa instalacija ostaje za pokrivanje vršnih opterećenja tijekom iznimno hladnih perioda.

Altherma 3 dizalica topline


Savršeno za nove građevine
Daikin niskotemperaturne dizalice topline zrak-voda su optimalan izbor za nove domove i sve novogradnje.
U kombinaciji s podnim grijanjem ili niskotemperaturnim radijatorima, konfiguracija će trošiti manje energije za zagrijavanje vašeg doma. Naše dizalice topline zrak-voda projektirane su u Europi za Europu i kao takve prikladne su za sva europska podneblja, tijekom cijele godine.

Daikin Online Controller
Jednostavno povežite jedinicu s Wi-Fi mrežom i preuzmite aplikaciju kako biste mogli mijenjati termostat, postavljati rasporede temperature, pregledavati potrošnju energije ili razviti vlastiti tijek rada „ako X onda Y“. Aplikacije Daikin Online Controller i Daikin Online Heating Controller kompatibilne su s našim rješenjima za klimatizaciju i grijanje i stoga su idealne za upravljanje klimatizacijom tijekom cijele godine.

Jednostavnost
Dizalice topline idealne su za obnove i zamjene starih kotlova. Zbog njezine kompaktne izvedbe, za ugradnju Daikin Altherma dizalice topline potrebno je jako malo mjesta, pa se uređaj izvrsno uklapa u vaš postojeći sustav cijevi i radijatora. Tako možete uživati u energetskoj učinkovitosti dizalice topline bez potrebe za zamjenom cijelog sustava.

Compress 6000 5 - 7 kW


> Energetski učinkovita (COP do 4,93 pri +A7/W35 prema EN14825) zbog inverterske tehnologije s automatskom prilagodbom dizalice topline trenutnom toplinskom zahtjevu.

>Reverzibilna dizalica topline za grijanje i hlađenje

>Jednostavna i brza instalacija zahvaljujući predkonfiguriranim komponentama
>Opcionalan stišan rad: smanjenje zvuka za 3 dB (A), npr noću.

>potpuno automatsko grijanje i hlađenje
>Štedi prostor, lagana je i tiša od moderne perilice suđa

>Intigrirano IP sučelje omogućava praktično daljensko upravljanjeVašim uređajem preko interneta ili mobitela.

Ecodan


Mitsubishi Electric Ecodan je linija dizajnirana za optimizaciju potrošnje energije potrebne za grijanje te za poboljšanje energetskog certifikata zgrade (učinkovitost premašuje 60% od tradicionalnih sustava za klimatizaciju), s vrlo tihim i pouzdanim vanjskim jedinicama, pogodnim za grijanje i hlađenje stambenih zgrada ili komercijalnih zgrada kao što su uredi, trgovine, hotela i restorana.

Mitsubishi Electric Ecodan Power Inverter dizalice topline su podijeljene u četiri različita sustava koji se može prilagoditi bilo kojem okruženju i za sve potrebe:

Hibridni sustavi: kombiniraju prednosti izravne ekspanzije i hidrauličkih rješenja. Sustavi se sastoje od vanjske jedince PUHZ-FRP71VHA na koju je povezan neki od hidrauličkih modula (u dvije varijante Hydrobox i Hydrotank) i unutarnjom jedinicom izravne ekspanzije do 7,1kW snage, odnosno dvije unutarnje jedinice snage 3,5kW.

Split sustavi Ecodan: može se kombinirati sa dvije vrste hidrauličkog modula po izboru, Hydrobox ili Hydrotank sa spremnikom tople sanitarne vode od 200 lit., povezano sa vanjskom jedinicom iz serije Ecodan Power Inverter.

Monoblock sustavi: jednostavni su za instalaciju zahvaljujući pripremljenim hidrauličnim priključcima na vanjskom jedinici, pogodni su za proizvodnju tople ili hladne vode uz visoki stupanj učinkovitost bez obzira na vanjsku temperaturu.

Kit sustavi: omogućuju povezivanje vanjskih jedinica dizalica topline iz serija Ecodan ili Zubadan sa odvojenim hidrauličkim komponentama što omogućava uštedu i mogućnost prilagođavanja svakom sustavu potrebnom snagom izmjenjivača za grijanje, hlađenje i za proizvodnju tople sanitarne vode

Zubadan


ZUBADAN zadržava nazivni kapacitet grijanja do vanjske temperature -15 °C , te radi do vanjske temperature -25 °C u režimu grijanja.

- područje hlađenja: - 5 °C do + 46 °C
- područje pripreme PTV: - 25 °C do + 35 °C
- područje grijanja: - 25 °C do + 21 °C
- max. temperatura vode s dizalicom topline na izlazu u grijanju +60 °C

Split sustavi Zubadan: može se kombinirati sa dvije vrste hidrauličkog modula po izboru, Hydrobox ili Hydrotank sa spremnikom tople sanitarne vode od 200 lit., povezano sa vanjskom jedinicom iz serije Ecodan Power Inverter.

EHS SPLIT, dizalica topline


Optimizirana sezonska učinkovitost

EHS Split osigurava izvrsne radne značajke u svim sezonama. Grijanje se optimizira u skladu sa stvarnom radnom temperaturom. Osigurava vrhunsku učinkovitost u ekološki prihvatljivom dizajnu.

Fleksibilnost
EHS Split višenamjenski je sustav koju pruža grijanje podova, zagrijavanje vode i grijač. Jedinica Hydro kompatibilna je sa širokim rasponom dodatnih proizvoda kao što termostati, solarne ploče i dodatni grijači.

Pouzdanost
EHS Split donosi velik broj poboljšanja koja u kombinaciji pružaju vrhunske radne značajke. Tihi ventilator i tihi način rada omogućavaju miran rad noću. Naš je EHS sustav savršen dodatak domu.

Rad pri niskim temperaturama
EHS Mono pruža vrhunski kapacitet i pouzdanost pri niskim temperaturama. Čak i u slučaju nižih temperatura, unutrašnjost će ostati topla i izuzetno ugodna

Kapacitet susutava se grana na:

> 4 kW 1PH
> 9 kW 3PH
> 12 kW 1PH
> 12 kW 3PH
> 14 kW 1PH
> 14 kW 3PH
> 16 kW 1PH
> 16 kW 3PH

Fujitsu WATERSTAGE


Waterstage dizalica topline zrak-voda predstavlja energetski učinkovito, moderno i komforno rješenje za grijanje prostora i potrošne vode primjenom tehnologije toplinske crpke koja koristi toplinu u zraku.

Dizalica topline ili toplinska crpka kao najučinkovitiji sustav grijanja, koristi malu količinu električne energije za apsorbiranje topline iz okoline primjenom najmodernije inverterske tehnologije i naprednog izmjenjivača topline.

Glavne prednosti sustava grijanja putem dizalice topline FUJITSU WATERSTAGE jesu: 
- niski troškovi korištenja zbog visoke energetske učinkovitosti 
- kompaktne dimenzije, jednostavna ugradnja i održavanje uz dug životni vijek 
- napredno upravljanje i visoka pouzdanost u radu 
- ekološka prihvatljivost i smanjena emisija CO2 zato što nema sagorijevanja fosilnih goriva

Raspon kapaciteta od 5 do 16 kW uz brojnu dodatnu opremu omogućuje raznolikost izvedbi u grijanju prostora i potrošne tople vode.

Napominjemo da sustav dizalice topline neće raditi u skladu sa specifikacijama ekonomičnosti ako na objektu nije postavljena ispravno toplinska izolacija. Gubici bi mogli biti veći od iskoristljivosti obnovljivih izvora.
© {2018} Škalac instalacije d.o.o. Sva prava pridržana. Adresa: Bistrec 45, Lug Samoborski, 10432 Bregana OIB: 08928113307